Could not detect VM Hypervisor


Advanced search

Questions and Answers : Unix/Linux : Could not detect VM Hypervisor

Author Message
Michael Karlinsky
Send message
Joined: 13 Dec 14
Posts: 2
Credit: 0
RAC: 0
Message 1531 - Posted: 13 Dec 2014, 20:04:38 UTC

Hi.

Just back. I reinstalled a machine w/ Suse 13.2 and VBox (SuSE repo) 4.3.18 and BOINC 7.2.42.

vLHC is running fine, but here ATLAS tasks are suspended and stderr shows:

2014-12-13 20:02:06 (1424): vboxwrapper (7.5.26099): starting 2014-12-13 20:02:06 (1424): Feature: Checkpoint interval offset (150 seconds) 2014-12-13 20:02:09 (1424): Could not detect VM Hypervisor. Rescheduling execution for a later date.


Any ideas?


KR
Michael
____________
Team Linux Users Everywhere

Michael Karlinsky
Send message
Joined: 13 Dec 14
Posts: 2
Credit: 0
RAC: 0
Message 1562 - Posted: 28 Dec 2014, 11:30:45 UTC - in response to Message 1531.

bump
____________
Team Linux Users Everywhere

daveandton
Send message
Joined: 30 Jan 15
Posts: 4
Credit: 4,350
RAC: 0
  
Message 1762 - Posted: 31 Jan 2015, 7:07:51 UTC

Has anybody got an answer to this. I love Boinc. I use Ubuntu 14.04 and don't consider myself a total idiot but I'm just about to give this project the big A. No matter what I do the WU starts. Goes for a coule of seconds. Stops with the message Detection of VM Hypervisor failed. Would really like any help because I think this is a good project to help. Dave

Profile Georg Stoifl
Avatar
Send message
Joined: 28 Oct 14
Posts: 75
Credit: 5,187,269
RAC: 0
    
Message 1771 - Posted: 2 Feb 2015, 23:07:08 UTC
Last modified: 2 Feb 2015, 23:08:20 UTC

If vLHC runs, and ATLAS fails, one major difference is, that vLHC VMs are 32bit, ATLAS 64 bit. May that helps you.

Second topic to consider is the Hypervisor. I don't have have deep knowledge about Ubuntu and Suse, but check if you have already a Hypervisor pre-installed.

On my Windows machine, I had to uninstall the Windows Hypervisor feature to get ATLAS running with Virtualbox (only one Hypervisor allowed).

daveandton
Send message
Joined: 30 Jan 15
Posts: 4
Credit: 4,350
RAC: 0
  
Message 1790 - Posted: 7 Feb 2015, 0:56:14 UTC - in response to Message 1771.

Thanks Georg. You are a genius as well as a nice bloke. fixed the difference between 32 and 64. Working properly now

Profile Georg Stoifl
Avatar
Send message
Joined: 28 Oct 14
Posts: 75
Credit: 5,187,269
RAC: 0
    
Message 1820 - Posted: 12 Feb 2015, 17:52:20 UTC
Last modified: 12 Feb 2015, 17:52:45 UTC

Thank you for the flowers... :-)

Questions and Answers : Unix/Linux : Could not detect VM Hypervisor